Fair priser​

✔ 44 års erfaring

✔ Vi pakker forsvarligt

​Elektrolytpolering / elektropolering af rustfrit stål

Rustfrit stål har et stort anvendelsespotentiale, da materialet kan klippes, bores og bøjes stort set, som man ønsker det. Selvsamme behandling af rustfrit stål forurener dog materialet, og der kan opstå rust og radioaktivitet i overfladelaget. Overfladen bør derfor behandles elektrolytisk, så andelen af krom og nikkel højnes – hvorefter oxidhinden kan tage til igen.

Elektropolering af rustfrit stål er således en behandling, hvor et overfladelag fjernes fra stålet.

Når overfladelaget fjernes fra stålet, frembringes glans, og hvad der er af større betydning, samtidig metallisk renhed, afgratede kanter og udjævnet mikrooverflade. Populært sagt er elektrolytpolering eller elektropolering det stik modsatte af for eksempel fornikling, da der fjernes i stedet for at tilføres materiale.

Elektropolering er en rationel og økonomisk metode

​Elektrolytpolering er en rationel og økonomisk metode, som fremover vil erstatte mekanisk polering. Skærpede kvalitetskrav til overflader, som anvendes i fødevare- og medicinal-industrierne, har også ført til øget brug af elektrolytpolering/elektropolering af rustfrit stål.

​Målemetode

​Desværre findes der i dag ingen entydig målemetode til at fastslå kvaliteten af en elektrolytpoleret overflade. Den mest anvendte målemetode er Ra-værdier, som også anbefales af ISO. Elektrolytpolering med borttagning af 20-30 my (0,02mm) reducerer typisk Ra-værdien, alt efter emnets beskaffenhed.
Vi kan udføre elektrolytpolering udfor disse standarder:
- ASTM E1558
- ISO 15730

Men hvis kunden har deres egen standard eller en anden standard går vi gerne i dialog om dette.​​

Fordele ved elektrolytpolering / elektropolering af rustfrit stål

I tillæg til ovennævnte fordele ved elektrolytpolering er korrosionsbestandigheden, takket være tilstedeværelsen af chromoxid-film, langt bedre end for eksempel passiverede overflader, hvilket gør elektrolytpolerede overflader velegnede i klorholdige miljøer samt til bådudstyr.

Tyktflydende opløsning

​Elektrolytpolering, også kaldet elektropolering, foregår i en tyktflydende opløsning, der i det store hele tilpasser sig det nedsænkede emnes makrostruktur. Således bliver filmen tyndere over mikrofremspring og tykkere over fordybninger.

Modstand ved elektropolering

​Den elektriske modstand er mindst ved mikrofremspringene. Resultatet er hurtigere opløsning af mikrofremspringene, hvorved der sker en mikroudjævning af overfladen. Det endelige resultat er en metaloverflade med så lidt spredning af indfaldende lys, at elektropolering gennemføres med en glansfuld overflade til følge.​

Kontakt os for at høre mere

Hvis du vil høre mere om vores arbejde med elektropolering af rustfrit stål, så kan du ringe til os på telefonnummeret 48 26 49 36​.​ 

Læs mere om vores andre opgaver:

Før

Efter

Udvalgte referencer​

Se her en udvalgt oversigt over vores referencer indenfor en række services:

Alfa Laval A/S - Elpolering

Søby CNC A/S - Svejsning-Elpolering
Novo Nordisk A/S
- Elpolering
Keofitt A/S - Elpolering og Passivering

Emco Controls A/S - Bejdsning

Gea A/S - Bejdsning og Elpolering

Du kan se meget mere om UNICOAT her eller se og læse mere om de services vi udbyder i vores  produktgalleri. Kontakt os i dag og få et tilbud på på 48 26 49 36​.

Unicoat ApS støtter​

Kontakt UNICOAT

Kontakt UNICOAT i dag for at indhente et gratis og uforpligtende tilbud på alt inden for ​overfaldebehandling af rustfrit stål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt