Fair priser​

✔ 44 års erfaring

✔ Vi pakker forsvarligt

​Elektrolytpolering / elektropolering af rustfrit stål

Ved elektrolytpolering af rustfrit stål fjernes et overfladelag fra stålet.

Når overfaldelaget fjernes fra stålet, tilføres emnet glans, og hvad der er af større betydning, samtidig metallisk renhed, afgratede kanter og udjævnet mikrooverflade. Populært sagt er elektrolytpolering eller elektropolering det stik modsatte af for eksempel fornikling.​

Elektropolering er en rationel og økonomisk metode

​Elektrolytpolering er en rationel og økonomisk metode, som fremover vil erstatte mekanisk polering. Skærpede kvalitetskrav til overflader, som anvendes i fødevare- og medicinal-industrierne, har også ført til øget brug af elektrolytpolering/elektropolering.

​Målemetode

​Desværre findes der i dag ingen entydig målemetode til at fastslå kvaliteten af en elektrolytpoleret overflade. Den mest anvendte målemetode er Ra-værdier, som også anbefales af ISO. Elektrolytpolering med borttagning af 20-30 my mm reducerer typisk Ra-værdien med 30-40 %.​

​Fordele ved elektropolering / elektrolytpolering

I tillæg til ovennævnte fordele ved elektrolytpolering er korrosionsbestandigheden, takket være tilstedeværelsen af chromoxid-film, langt bedre end for eksempel passiverede overflader, hvilket gør elektrolytpolerede overflader velegnede i klorholdige miljøer samt til bådudstyr.

Tyktflydende opløsning

​Elektrolytpolering, også kaldet elektropolering, foregår i en tyktflydende opløsning, der i det store hele tilpasser sig det nedsænkede emnes makrostruktur. Således bliver filmen tyndere over mikrofremspring og tykkere over fordybninger.

Modstand ved elektropolering

​Den elektriske modstand er mindst ved mikrofremspringene. Resultatet er hurtigere opløsning af mikrofremspringene, hvorved der sker en mikroudjævning af overfladen. Det endelige resultat er en metaloverflade med så lidt spredning af indfaldende lys, at elektropolering gennemføres med en glansfuld overflade til følge.​

Læs mere om vores andre opgaver:

Kontakt på telefon nummeret 48 26 49 36​.​

Før

Efter

Udvalgte referencer​

Se her en udvalgt oversigt over vores referencer indenfor en række services:

Alfa Laval A/S - Elpolering

Søby CNC A/S - Svejsning-Elpolering
Novo Nordisk A/S
- Elpolering
Keofitt A/S - Elpolering og Passivering

Emco Controls A/S - Bejdsning

Gea A/S - Bejdsning og Elpolering

Du kan se meget mere om UNICOAT her eller se og læse mere om de services vi udbyder i vores  produktgalleri. Kontakt os i dag og få et tilbud på på 48 26 49 36​.

Unicoat ApS støtter​

Kontakt UNICOAT

Kontakt UNICOAT i dag for at indhente et gratis og uforpligtende tilbud på alt inden for ​overfaldebehandling af rustfrit stål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt